eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPodatkiGrupypl.soc.prawo.podatkirestauracjarestauracja
  • Data: 2003-06-24 19:58:54
    Temat: restauracja
    Od: "thomasson op pl" <t...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W zamian za usługę dla restauracji nie otrzymano zapłaty, a otworzono w
    restauracji rachunek na kwotę, na którą wyceniono usługę. Tak mówią zapisy
    umowy.

    Jak traktować otworzenie rachunku w restauracji na określoną kwotę:
    1. Odrazu jako przychód - np. w momencie zakończenia prac dla lokalu?
    2. Za każdym razem kiedy korzysta się z usług restauracji?

    Skłaniam się ku drugiej opcji. Czym wtedy dokumentować przychody? Fakturami,
    które nie będą opłacane?

    Aha i czy powstanie sytuacja, w której restauracja ma zobowiązanie wobec
    wykonawcy usługi (wobec nas), a przy każdym skorzystaniu z usług restauracji
    te zobowiązanie się zmniejsza i u wykonawcy powstaje przychód?

    Wykonawca jest na pełnej księgowości.

    thomasson


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1