eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPodatkiGrupypl.soc.prawo.podatkipodatek od supermarketowRe: podatek od supermarketow
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!feeder.erje.net
    !1.eu.feeder.erje.net!weretis.net!feeder1.news.weretis.net!feeder4.news.weretis
    .net!ecngs!testfeeder.ecngs.de!81.171.118.64.MISMATCH!peer04.fr7!news.highwinds
    -media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news
    .neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Newsgroups: pl.soc.prawo.podatki
    Date: Mon, 7 Dec 2015 19:21:02 +0100
    From: "G.S." <s...@s...com.pl>
    Subject: Re: podatek od supermarketow
    In-Reply-To: <56613e3c$0$688$65785112@news.neostrada.pl>
    Message-ID: <alpine.WNT.2.20.1512071904340.1712@virtual>
    References: <5644ca39$0$644$65785112@news.neostrada.pl>
    <u...@4...com>
    <b...@g...com>
    <n36qpn$qnp$1@node2.news.atman.pl>
    <56576681$0$643$65785112@news.neostrada.pl>
    <n392me$bd0$1@node1.news.atman.pl>
    <f...@g...com>
    <n394bd$d1a$1@node1.news.atman.pl>
    <3...@g...com>
    <a...@g...com>
    <56581e73$0$698$65785112@news.neostrada.pl>
    <565eba54$0$22837$65785112@news.neostrada.pl>
    <56613e3c$0$688$65785112@news.neostrada.pl>
    User-Agent: Alpine 2.20 (WNT 67 2015-01-07) Hamster/2.1.0.11
    X-X-Sender: NULL@virtual
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: 8BIT
    Lines: 40
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 83.15.167.123
    X-Trace: 1449512489 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 22842 83.15.167.123:61437
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    X-Received-Bytes: 2850
    X-Received-Body-CRC: 3599818191
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.soc.prawo.podatki:244059
    [ ukryj nagłówki ]

    On Fri, 4 Dec 2015, Przemysław Adam Śmiejek wrote:

    > W dniu 02.12.2015 o 10:31, jureq pisze:
    > >
    > > Ja mam ten problem, że wiem jak wygląda w praktyce takie badanie mięsa.
    > A to swoją drogą. Ja osobiście ograniczam wpierdzielanie świni do minimum.

    Ja w sprawie formalnej.
    Pytanie mam, offtopiczne (podobnie jak cała ta gałąź wątku)
    i takoż retoryczne.
    Takie włosienie przeżywają gotowanie, niczym żółtaczka?
    Wiem, sprawdziłem, "dostatecznie długie", bo po prostu
    zanurzenie we wrzątku to nie jest gotowanie ;>
    A smażenia na 100% nie przeżyje nic.
    No to z ryzykownych potraw zostaje raptem tatar.
    (dobra, jak dla mnie - "surowe wędzone" mi nie podchodzi :>)

    Dobrze dedukuję?
    A nie, kiełbasa...

    Niemniej, podsumowując:

    1. "własny ubój" wcale *NIE* oznacza "niebadane".
    Przyroda (i ja) zna przypadki ściągania stosownego szpeca
    przez masaża (również "ubijającego"), nie "dla kwitów"
    tylko w przedmiotowej kwestii (i jako mniemam "kwitów"
    nie było, choć to był PRL a nie unia)

    2. pozostaje cały gruby stos przypadków, kiedy to upieczony
    włosień jest mniej groźny niż przywołane już wcześniej
    wołowe priony :P
    Co oczywiscie ryzyka związanego z mięsem *nie*gotowanym
    i *nie*pieczonym nie znosi.

    A osobna sprawa, to fakt, że powszechne badanie mięsa
    zahacza o "problem szczepionek": wykrycie włosieni
    pozwala lokalizować ich ognisko i pewnie m.in. *dlatego*
    są relatywnie rzadkie.

    pzdr, Gotfryd

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1