eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPodatkiGrupypl.soc.prawo.podatkiJak to zaksiegowac › Re: Jak to zaksiegowac
  • Data: 2004-11-03 10:27:21
    Temat: Re: Jak to zaksiegowac
    Od: Gotfryd Smolik news <s...@s...com.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On Wed, 3 Nov 2004, Jarek Spirydowicz wrote:

    >+ In article <Pine.WNT.4.61.0411021150210.816@athlon>,
    >+ Gotfryd Smolik news <s...@s...com.pl> wrote:
    >+
    >+ > Instrukcja nie przewiduje "wpisywania z kapelusza". To twój
    >+ > pomysł autorski :>
    >+ >
    >+ Tam jest lista: spis jeden, koszty takie, koszty śmakie, koszty owakie
    >+ spis drugi. I jak kosztów śmakich nie masz, to pozycję pomijasz - czyli
    >+ przyjmujesz zero.

    Oczywiście. Nie wyrażałem zdania przeciwnego :)

    >+ Słowa nie ma, żeby któreś pozycje traktować inaczej.

    Ale jeśli chodzi ci o remanent - to takie "zero" TEŻ musi
    być "konkretną wartością ZERO" a nie "brane z kapelusza" !!
    Wyraźnie czepiam się owego "brania z kapelusza".

    NIE MOŻESZ mając "na stanie" ileś towaru handlowego wpisać
    zera w pozycję gdzie *ma* być remanent.
    Zero wpisujesz TYLKO jeśli MASZ "pusty magazyn". Ręczysz
    za to twoją głową ;)
    Tłumacząc na zrozumiały język to możesz przyjąć wartość
    "zero" ale nie możesz liczyć w oparciu o "null" :)

    --
    pozdrowienia, Gotfryd
    (memoriał, KPiR, VAT, ZUS)

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1