-
Stawki VAT: stawka 7 proc.
... - wyłącznie ziemia ogrodnicza i ziemia humus 18. ex 15.1 Mięso i produkty mięsne, z wyłączeniem: 1) tłuszczów technicznych, 2) produktów ubocznych garbarń, 3) skór i skórek, niejadalnych, 4) ... Wyroby ze słomy 115. 20.52.15-70.60 Wyroby plecionkarsko-koszykarskie z rogożyny i wikliny 116. 20.52.15-70.40 Wyroby z trzciny 116a. 20.52.15-70.90 Wyroby ...
-
Stawki VAT 2011: stawka 5 proc.
... czy podstawowe produkty żywnościowe takie jak chleb, nabiał, przetwory mięsne oraz zbożowe. Stawka ta nie znajdzie natomiast zastosowania m.in ... 3) pozostałych produktów połowów (PKWiU 03.00.6) 17 ex 10.1 Mięso i wyroby z mięsa, zakonserwowane, z wyłączeniem: 1) tłuszczów technicznych, 2) produktów ubocznych garbarń, 3) skór i skórek, niejadalnych, ...
-
Nieliczne zmiany w stawkach podatku VAT 2014?
... stawką podstawową. Są to napoje zawierające napar z kawy lub herbaty z mlekiem, wyroby sztuki ludowej, wełna szarpana, odpady zwierzęce niejadalne (z wyjątkiem jelit, pęcherzy i ... stawką 5% to podstawowe produkty żywnościowe, np. pieczywo, nabiał, mięso i przetwory mięsne, produkty zbożowe (mąka, kasza, makaron) czy soki. Stawką 5% opodatkowane są ...